Selecteer een pagina

‘MIJN GROOTSTE DRIVE IS DAT IK MENSEN WIL VERWENNEN’ RENÉ BRIENEN
BRIENEN AAN DE MAAS
PATRON CUISINIER SINDS 1999

 

‘DEZE PLEK IS ZÓ GODVERNAKEND MOOI’

Bijna was de uit St. Anthonis afkomstige SVH Meesterkok René Brienen (1963) een ander soort restaurateur geworden, namelijk één die oude gebouwen renoveert. Dankzij inmenging van iemand die destijds al zag waar zijn werkelijke talenten lagen, koos hij gelukkig toch voor het koksvak. De kneepjes van het vak worden hem bijgebracht door Hans Snijders op het met een ster bekroonde Château Neercanne. In 1999 kookt Brienen zijn eigen restaurant Onder de Boompjes in Overloon naar een Michelinster, zo ook het nieuwe Onder de Boompjes in Kasteeltje Hattem in Roermond. Sinds 2005 is hij patron cuisinier van Brienen aan de Maas in het Limburgse Well waar sinds 2007 een Michelinster straalt. Rene Brienen is sinds 1999 lid van Les Patrons Cuisiniers.

 

 

BRIENEN AAN DE MAAS

‘Het interieur is net compleet vernieuwd en we hebben in de bar een nieuwe formule gelanceerd “Brienen Bites”. Ik ben heel eigenwijs klassiek blijven koken, maar wel met moderne invloeden. De Big Green Egg staat bijvoorbeeld het hele jaar door op het terras te gloeien. Je krijgt er zulke gigantisch mooie smaken mee.’

SIGNATURE

‘Asperges. Als Limburger kun je er niet omheen, maar ik raak er ook nooit op uitgekeken. Ik bereid ze vacuüm met boerenroomboter en olijfolie. Het vocht dat vrijkomt is net een nectar. Daarnaast natuurlijk onze “smerig lekkere” Hooiham waarmee ik in DWDD te zien ben geweest. Dat tweehonderd jaar oude recept heeft me de hele wereld over gebracht. Maar ik hoop toch zeker ook de zuivere sauzen en sterke, stevige smaken. De liefde die ik erin stop moet te proeven zijn.’

TOEKOMST

‘Ik hoop dat we nog lang een swingende tent mogen hebben. Al klinkt dat als ik het zo zeg wel een beetje als een eindstation. Soms spookt het nog steeds, de onrust, het verlangen een nieuwe stap te zetten op een andere plek misschien. We zitten hier middenin de rimboe, maar deze plek is zó godvernakend mooi. Aan stoppen denk ik in ieder geval absoluut niet. Ik heb het mooiste vak dat er is; ik mag iedere dag met gezellige mensen bezig zijn!’

PATRONS

‘Ik werd bij Onder de Boompjes al gevraagd. Dat was echt een emotioneel moment. Mocht ik ineens tussen die grote jongens zitten, dat had ik nooit durven dromen! Inmiddels is Lars van Galen, die bij mij in de leer was, ook een Patron. Daar ben ik zo trots op. Hij is echt een bikkel.’

Réne Brienen

Brienen aan de Maas, Les Patrons Cuisiniers