René Brienen naar Bonaire, Sjaak en Gerdien Janssen namens Brienen door in Well
“Een nieuwe lente, een nieuw geluid”, scheef dichter Herman Gorter al in 1889. Van een nieuw geluid is er zeker ook sprake bij Restaurant Brienen aan de Maas in Well, want René Brienen gaat een nieuwe culinaire uitdaging aan op Bonaire, terwijl Sjaak en Gerdien Jansen nog tot het voorjaar van 2026 namens René Brienen het restaurant in Well voortzetten.
“Op mijn zestigste begin ik aan mijn derde jeugd”, lacht René Brienen. Na het onverwacht overlijden van zijn echtgenote Marja in december en enkele weken rust om wat zaken op een rij te zetten, diende zich voor Brienen een nieuwe kans aan: hij wordt creatief culinair directeur van het Plaza Beach & Dive Resort Bonaire, dat deel uitmaakt van het Van der Valk-concern. “Die uitdaging is te mooi om niet aan te pakken”, zegt Brienen met bijna voelbaar enthousiasme.
Dat betekent echter niet dat zijn vertrouwde restaurant in Well aan de Maas nu al gesloten wordt. “Zeker niet, want ook daarvoor is een goede oplossing gevonden”, vervolgt de bekroonde chef. “Sjaak en Gerdien Janssen, niet alleen de vorige eigenaren van het restaurant, maar vooral ook goede vrienden, hebben zich bereid verklaard om het restaurant voor mij voort te zetten, zodat het, zoals al eerder gepland, toch nog tot voorjaar 2026 open kan blijven. Dan starten de werkzaamheden in verband met de bescherming tegen de hoge waterstand in de Maas.”
Op 5 april opent Brienen aan de Maas opnieuw zijn deuren, zaterdag tot en met dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur. Individuele wensen voor speciale arrangementen en/of andere dagen en tijden zijn natuurlijk bespreekbaar. “Mensen kunnen hier dus nog tot volgend voorjaar genieten, en natuurlijk kom ik af en toe ook nog wel eens terug”, aldus René Brienen.